Steigler Pince

Steigler Prémium BIO Cabernet Franc 2020

Évjárat

2020

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Sopron

Alkoholtartalom

13,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

18,00 C

Az új telepítés első terméséből („szűz termés”) készült dűlős tétel, ami mély rubin színnel és tinta fekete maggal tárulkozik ki a pohárban. Intenzív illatában főként fekete húsú gyümölcsök dominálnak, amit nemes tölgyaromák, valamint földes-dohányos jegyek fűszereznek. Ízében viszonylag testes és vastag bor, szinte húsos érzettel és puha textúrával keretezve az íz képet. Lecsengésében is telt, gyümölcsös zamatok érezhetők, hosszú finom cserzőanyagokkal és nagyon tiszta ízekkel. 

  • Dohányos
  • Feketebogyós
  • Földes
  • Tölgyfahordóban érlelt

5 900 Ft

Egységár: 7 867 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
1-2 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Ingyenes szállítás 55 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

  • Dohányos
  • Feketebogyós
  • Földes
  • Tölgyfahordóban érlelt

Az új telepítés első terméséből („szűz termés”) készült dűlős tétel, ami mély rubin színnel és tinta fekete maggal tárulkozik ki a pohárban. Intenzív illatában főként fekete húsú gyümölcsök dominálnak, amit nemes tölgyaromák, valamint földes-dohányos jegyek fűszereznek. Ízében viszonylag testes és vastag bor, szinte húsos érzettel és puha textúrával keretezve az íz képet. Lecsengésében is telt, gyümölcsös zamatok érezhetők, hosszú finom cserzőanyagokkal és nagyon tiszta ízekkel. 

Az évjáratról

Egyelőre nehezen megítélhető évjárat, ahol korán sikerült szüretelni, és a nagyobb nyári esőzések nem károsították a termést, még akár kiváló borok is születhetnek. Általánosságban véve viszont a csapadékos ősz nem könnyítette meg az optimális szüretet.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.