Steigler Pince

Steigler Bio Kékfrankos 2022

Évjárat

2022

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Sopron

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

18,00 C

Maradék cukor

0,9 g/L

Színében mély sötét maggal és szélein még fiatalos bíbor széllel megjelenő jellegzetes Kékfrankos. Üde illatában érett piros és fekete húsú gyümölcsök bújnak elő, többnyire cigánymeggy, szilva, feketeribizli jegyeire emlékeztetve, amit visszafogott tölgyes aromatika fűszerez. Viszonylag könnyed test és lendületes fiatalos szerkezet jellemzi, amit leheletnyi fahordós érlelésből származó aromatika és puha tanninok kereteznek. Ízében kellemes savérzet nyújt frissességet és lendületet, amiben a meggy jellegzetes aromái bontakoznak ki leginkább. Rövidebb palackos érleléssel még további íz harmóniát és egyensúlyt érhetünk el, de zamatadagsága, érleltsége és textúrája már tökéletes kóstolói élményt nyújt. Némileg alacsonyabb hőmérsékleten fogyasztva (15-16 C⁰-on temperálva) kiemelhetjük a bor frissességét és akár hagyományos paprikás ételekhez, vagy sertéshúsból készült kissé fűszeresebb fogásokhoz is szívesen ajánljuk.

  • Feketebogyós
  • Szilvás
  • Kályha mellett
  • Meggyes

3 700 Ft (9,44 €)

Egységár: 4 933 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
1-2 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Feketebogyós
  • Szilvás
  • Kályha mellett
  • Meggyes

Színében mély sötét maggal és szélein még fiatalos bíbor széllel megjelenő jellegzetes Kékfrankos. Üde illatában érett piros és fekete húsú gyümölcsök bújnak elő, többnyire cigánymeggy, szilva, feketeribizli jegyeire emlékeztetve, amit visszafogott tölgyes aromatika fűszerez. Viszonylag könnyed test és lendületes fiatalos szerkezet jellemzi, amit leheletnyi fahordós érlelésből származó aromatika és puha tanninok kereteznek. Ízében kellemes savérzet nyújt frissességet és lendületet, amiben a meggy jellegzetes aromái bontakoznak ki leginkább. Rövidebb palackos érleléssel még további íz harmóniát és egyensúlyt érhetünk el, de zamatadagsága, érleltsége és textúrája már tökéletes kóstolói élményt nyújt. Némileg alacsonyabb hőmérsékleten fogyasztva (15-16 C⁰-on temperálva) kiemelhetjük a bor frissességét és akár hagyományos paprikás ételekhez, vagy sertéshúsból készült kissé fűszeresebb fogásokhoz is szívesen ajánljuk.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.