Steigler Pince

Steigler ELYSIUM 2021

Évjárat

2021

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc, Merlot, Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Sopron

Alkoholtartalom

14 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

18,00 C

Maradék cukor

0,8 g/L

A pincészet csúcsbora, mely a termőhely és a szőlőfajták kiváló harmóniáját egyesíti. A Steiger és a Spern Steiner dűlők válogatott gyümölcsei (merlot, kékfrankos, cabernet franc) erjesztés után új és használt kis magyar tölgyfahordóban érlelődtek 14 hónapig.

A pohárba kitöltve szinte tinta fekete színű bort láthatunk, érett rubin széllel és szép glicerin gyűrűvel a pohár falán. Komplex illatában piros és fekete húsú gyümölcsök rendkívül gazdag illata fogad, ami szép harmóniát alkot (nem tolakodó!) a nemes tölgyaromák és csokoládés jegyek kíséretében. Ízében testes és koncentrált bor, benne jól érezhető kerekséget nyújtó alkoholtartalommal (14%) és húsos textúrával. Fiatal korára utal integrálódó és hosszan megjelenő tannin tartalma, ami komoly érlelési potenciált kölcsönöz a bornak. A házasítás alapját jelentő merlot finoman lágyítja fiatalos szerkezetét és textúráját. Gyümölcsösségében leginkább feketeszederre, kökényre és rumos meggyre emlékeztet, amit hordófűszerek aromái egészítenek ki.

Fogyasztás előtt hosszabb levegőztetést igényel! Ideális hőmérsékleten szervírozva (16-18C˚) akár nehezebb és komplexebb ízvilágú ételekhez, nagyvadakhoz, pácolt és érlelt vörös húsokhoz.

  • Vörös húsokhoz
  • Testes

7 900 Ft (19,97 €)

Egységár: 10 533 Ft/L

DRS - Visszaváltási díj: +50 Ft / db

Készleten
Szállítási idő:
1-2 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Vörös húsokhoz
  • Testes

A pincészet csúcsbora, mely a termőhely és a szőlőfajták kiváló harmóniáját egyesíti. A Steiger és a Spern Steiner dűlők válogatott gyümölcsei (merlot, kékfrankos, cabernet franc) erjesztés után új és használt kis magyar tölgyfahordóban érlelődtek 14 hónapig.

A pohárba kitöltve szinte tinta fekete színű bort láthatunk, érett rubin széllel és szép glicerin gyűrűvel a pohár falán. Komplex illatában piros és fekete húsú gyümölcsök rendkívül gazdag illata fogad, ami szép harmóniát alkot (nem tolakodó!) a nemes tölgyaromák és csokoládés jegyek kíséretében. Ízében testes és koncentrált bor, benne jól érezhető kerekséget nyújtó alkoholtartalommal (14%) és húsos textúrával. Fiatal korára utal integrálódó és hosszan megjelenő tannin tartalma, ami komoly érlelési potenciált kölcsönöz a bornak. A házasítás alapját jelentő merlot finoman lágyítja fiatalos szerkezetét és textúráját. Gyümölcsösségében leginkább feketeszederre, kökényre és rumos meggyre emlékeztet, amit hordófűszerek aromái egészítenek ki.

Fogyasztás előtt hosszabb levegőztetést igényel! Ideális hőmérsékleten szervírozva (16-18C˚) akár nehezebb és komplexebb ízvilágú ételekhez, nagyvadakhoz, pácolt és érlelt vörös húsokhoz.

Az évjáratról

.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.

Merlot

Világfajta, az egyik „legengedelmesebb” kékszőlő: könnyű, savhangsúlyos sillert, és testes, tanningazdag, lekvárosan sűrű bort egyaránt lehet belőle készíteni a hozamkorlátozás, termőhely függvényében. Fajtajellege leginkább piros gyümölcsökben (eper, málna, szamóca) jelenik meg. A cabernet franc az egyik őse, magyarországi termőterülete kb. 2000 ha.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.