Steigler Pince

Steigler Prémium BIO Cabernet Franc 2021

Évjárat

2021

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Sopron

Alkoholtartalom

14 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

18,00 C

Maradék cukor

0,7 g/L

Színében mély intenzitású érett rubin jegyeket mutat és szőlő tökéletesen érett aromáit tárja ki. Illatában leginkább fekete erdei gyümölcsök, valamint kökény, szilva, füstös jegyek és nemes tölgyaromák dominálnak. Kóstolva viszonylag nagyobb test és koncentrált íz világ érezhető, benne puha kerek savérzettel és szinte édeskés zamatokkal. A Steiger dűlőből származó szőlő tökéletes érettsége is hozzá járult bársonyos textúrájához és kellemesen lágy, de mély zamatihoz és ásványos jegyekhez. Utóízében is folytatódik érett jellegének megfelelő finoman lágy karakter, amiben megfelelő cserzőanyagok alakítanak ki érezhető egyensúlyt a fő alkotó elemekkel. Sült Steakekhez, akár erdei gyümölcsökkel tálalt vadhúsokhoz is kiválóan társítható 17-18 C⁰ -on temparálva.

  • Füstös
  • Feketebogyós
  • Szilvás
  • Tölgyfahordóban érlelt

6 580 Ft (16,75 €)

Egységár: 8 773 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
1-2 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Füstös
  • Feketebogyós
  • Szilvás
  • Tölgyfahordóban érlelt

Színében mély intenzitású érett rubin jegyeket mutat és szőlő tökéletesen érett aromáit tárja ki. Illatában leginkább fekete erdei gyümölcsök, valamint kökény, szilva, füstös jegyek és nemes tölgyaromák dominálnak. Kóstolva viszonylag nagyobb test és koncentrált íz világ érezhető, benne puha kerek savérzettel és szinte édeskés zamatokkal. A Steiger dűlőből származó szőlő tökéletes érettsége is hozzá járult bársonyos textúrájához és kellemesen lágy, de mély zamatihoz és ásványos jegyekhez. Utóízében is folytatódik érett jellegének megfelelő finoman lágy karakter, amiben megfelelő cserzőanyagok alakítanak ki érezhető egyensúlyt a fő alkotó elemekkel. Sült Steakekhez, akár erdei gyümölcsökkel tálalt vadhúsokhoz is kiválóan társítható 17-18 C⁰ -on temparálva.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.