Steigler Pince

Steigler Prémium Kékfrankos 2019

Évjárat

2019

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Spern-Steiner, Steiger

Alkoholtartalom

13,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

20 C

Maradék cukor

1,1 g/L

A kiváló adottságokkal rendelkező Spern Steiner dűlőből származó alapanyag biztosította a bor mély rubin vörös színét és koncentrált illatát, melyben főleg fekete húsú gyümölcsök, nemes tölgyaromák, hordófűszerek, dohány, valamint keserűcsokoládé és rumos meggy uralkodik. Ízében testes és sok rétegű, sűrű szövésű és szinte krémes textúrájú bor. Kivételesen gazdag és összetett aromatika jellemezi ezt a Kékfrankost, ami a szőlő eredeti arcát mutatja be a lehető legtermészetesebb módon. Hosszú lecsengés, ásványosság és kissé még rakoncátlan szerkezet várja, hogy idővel minden összetevő tökéletesen egyesüljön ebben az ígéretes borban. Így további érleléssel természetesen még szelídülhet buja szerkezete, melyben a termőhely mély és értékes íz jegyei szinte kézzel foghatók.

4 000 Ft

Egységár: 5 333 Ft/L

Készleten

Ingyenes szállítás 13 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

A kiváló adottságokkal rendelkező Spern Steiner dűlőből származó alapanyag biztosította a bor mély rubin vörös színét és koncentrált illatát, melyben főleg fekete húsú gyümölcsök, nemes tölgyaromák, hordófűszerek, dohány, valamint keserűcsokoládé és rumos meggy uralkodik. Ízében testes és sok rétegű, sűrű szövésű és szinte krémes textúrájú bor. Kivételesen gazdag és összetett aromatika jellemezi ezt a Kékfrankost, ami a szőlő eredeti arcát mutatja be a lehető legtermészetesebb módon. Hosszú lecsengés, ásványosság és kissé még rakoncátlan szerkezet várja, hogy idővel minden összetevő tökéletesen egyesüljön ebben az ígéretes borban. Így további érleléssel természetesen még szelídülhet buja szerkezete, melyben a termőhely mély és értékes íz jegyei szinte kézzel foghatók.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.