Steigler Pince

Steigler Kaméleon Rozé cuvée Bio 2022

Évjárat

2022

Szín

Rozé

Típus

Bor

Szőlőfajta

Pinot noir, Kékfrankos

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Sopron

Alkoholtartalom

13,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

8,00 C

Az organikus szőlőtermesztés és a modern technológia révén igyekeztünk megőrizne mindazt, amit a kiváló termőhely nyújtani képes a magas minőségű borok létrehozásában, még egy rozé esetében is!

Színében érésben lévő világos málna piros árnyalat jelenik meg, amit a pohár falán feltapadó finom szénsavbuborékok kereteznek. Üdítően frissítő illatában piros húsú gyümölcskosár tárulkozik ki, ami a házasítás alapját adó két szőlőfajta harmóniáját és a bor megfelelő intenzitását bizonyítja. A kékfrankos és a Pinot Noir fajták kellemesen ropogós savérzetével és érezhetően lendületes, valamint sokrétű aromatikájával növelik a bor komplexitását. A szájban nagyon apró és puha szénsavasság, valamint kerek textúra és további frissesség teszi valóban kellemesen ihatóvá a bort. Ízében leginkább málnára, földieperre és érésben lévő cseresznye jegyeire emlékezhetünk, ami viszonylag hosszú lecsengésében is kitartóan megmarad. 8-10 C⁰ temperálva önmagában is igazán maradandó élményt nyújt, de akár pizzákhoz, paradicsomos tésztákhoz, könnyű fogásokhoz is ideális társ lehet.

  • Könnyed
  • Friss
  • Gyümölcsös
  • Pirosbogyós

2 700 Ft (6,86 €)

Egységár: 3 600 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
1-2 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Ingyenes szállítás 80 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

  • Könnyed
  • Friss
  • Gyümölcsös
  • Pirosbogyós

Az organikus szőlőtermesztés és a modern technológia révén igyekeztünk megőrizne mindazt, amit a kiváló termőhely nyújtani képes a magas minőségű borok létrehozásában, még egy rozé esetében is!

Színében érésben lévő világos málna piros árnyalat jelenik meg, amit a pohár falán feltapadó finom szénsavbuborékok kereteznek. Üdítően frissítő illatában piros húsú gyümölcskosár tárulkozik ki, ami a házasítás alapját adó két szőlőfajta harmóniáját és a bor megfelelő intenzitását bizonyítja. A kékfrankos és a Pinot Noir fajták kellemesen ropogós savérzetével és érezhetően lendületes, valamint sokrétű aromatikájával növelik a bor komplexitását. A szájban nagyon apró és puha szénsavasság, valamint kerek textúra és további frissesség teszi valóban kellemesen ihatóvá a bort. Ízében leginkább málnára, földieperre és érésben lévő cseresznye jegyeire emlékezhetünk, ami viszonylag hosszú lecsengésében is kitartóan megmarad. 8-10 C⁰ temperálva önmagában is igazán maradandó élményt nyújt, de akár pizzákhoz, paradicsomos tésztákhoz, könnyű fogásokhoz is ideális társ lehet.

Pinot noir

A világfajták közt talán a legarisztokratikusabb, "a kékszőlők hercegének" is nevezik, mivel elég kényes, igen magas színvonalú szőlészeti munkát igényel. Bora általában savhangsúlyos, tanninban szegény, törékeny pirosbogyós, fűszeres-avaros aromákkal. Őshazája, Burgundia mellett elsősorban az USA nyugati partján, Oregonban és Új-Zélandon találkozhatunk szép példáival. Magyarország területe 1100 ha, olyan különböző vidékeken megtalálható, mint Dél-Balaton, Eger, vagy Villány.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.