Steigler Pince
Steigler Bio Zöld veltelíni 2023
2023
Fehér
Bor
Zöldveltelini (Grüner Veltliner)
Száraz
Magyarország
Sopron
13 % Vol.
0,75 L
8,00 C
0,6 g/L
A Steiger dűlő terméséből született bor a pincészet könnyedebbre hangolt veltelínije, mely élénk zöldes sárga árnyalatot és rendkívül friss illatot hordoz, főleg grapefruit, lime és friss zöldfűszerek formájában. Ízében is a frissesség, tisztaság és lédús citrusos gyümölcsösség nyújtja a folytatást, melyet ropogós savérzet, valamint nagyon finoman apró szénsavasság tesz még üdítőbbé. Élénk és intenzív zamatának megjelenését a precíz reduktív eljárás és a finom seprőn érlelés is támogatta. Lecsengésében igazán jó arányok, szép fajtajelleg, csipetnyi izgalmas fanyarság és viszonylag hosszabb aromatika marad emlékül kóstolása során.
3 350 Ft (8,27 €)
Egységár: 4 467 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
A Steiger dűlő terméséből született bor a pincészet könnyedebbre hangolt veltelínije, mely élénk zöldes sárga árnyalatot és rendkívül friss illatot hordoz, főleg grapefruit, lime és friss zöldfűszerek formájában. Ízében is a frissesség, tisztaság és lédús citrusos gyümölcsösség nyújtja a folytatást, melyet ropogós savérzet, valamint nagyon finoman apró szénsavasság tesz még üdítőbbé. Élénk és intenzív zamatának megjelenését a precíz reduktív eljárás és a finom seprőn érlelés is támogatta. Lecsengésében igazán jó arányok, szép fajtajelleg, csipetnyi izgalmas fanyarság és viszonylag hosszabb aromatika marad emlékül kóstolása során.
Az évjáratról
2023 meleg és esős év volt. A csapadék kedvezett az aszúsodásnak, ugyanakkor a szüret vége felé a botritiszes szőlők töppedését már gátolta, így az édes szamorodni tételek átlagos koncentrációja elmaradt az előző évekéhez képest. A minőség az olyan legnagyobb aszús évjáratokéhoz hasonlítható, mint 2013, amikor az érés viszonylag késői volt, de a botritisz is későn, a már érett, savakban mégis gazdag szőlőkön fejlődött ki.
Zöldveltelini (Grüner Veltliner)
Alapvetően osztrák fajta (ott 17 ezer hektáron, az összterület egyharmadán terem); magyarországi termőterülete összesen 1300 ha. Fehérborsos, citrusos-fűszeres illatú, ugyanakkor gyümölcshangsúlyos, kivis, zöldalmás ízvilág jellemzi.